In Blok 2 zijn de Wildspotters naar aanleiding van de vertoonde documentaire De Wilde Stad op fotosafari gegaan naar de Wassenaarse variant hiervan.

Met opdrachten als: Zoek een wild Wassenaars dier, Hoe helpen mensen in Wassenaar de wilde dieren te overleven?, Ligt er gevaarlijk eetbaar afval op de grond? en Ga op zoek naar onverwacht groen!, hebben ze gewerkt aan een sfeerimpressie van de Wassenaarse Wilde Stad!

Lees meer

Lees meer

Talentum is een netwerk waarin scholen, kinderopvang, instellingen en organisaties gericht op de ontwikkeling van kinderen samen zullen gaan werken. Talentum gaat zich richten op Talentontwikkeling in brede zin en zal vooral inspelen op de behoefte die er is in Wassenaar. In de wijken van Wassenaar zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden ter stimulering van Talentontwikkeling.
Ieder mens heeft talenten die hem speciaal en uniek maken. Wij hopen met Talentum een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van alle Wassenaarse talenten in de dop.

Lees meer

Het YouTube-kanaal van de Talentum VlogKidzz is officieel geopend!

Waar de jongeren van Wassenaar vorig schooljaar via Talentum Wassenaar met de Jeugdredactie van de Wassenaarse Krant bezig zijn geweest, gaan ze dit jaar aan de slag met vloggen! Ze richten zichten zich helemaal op het leren maken van zo’n videologboek, wat voor soort vlogs er zijn en wat er wel en niet gefilmd mag worden.

De vloggers zullen in hun video’s verslag leggen van de leefwereld van de Wassenaarse jeugd. Ze zullen niet alleen over hun hobby’s vertellen, maar gaan zeker ook als verslaggevers op pad. Met deze groep van 14 verslaggevers is het doel zeker elke week een nieuwe vlog op het kanaal te plaatsen.

Vanaf nu zijn de vlogs te bekijken op YouTube, via de Talentum Facebook-pagina en natuurlijk hier op de site.

Dus vergeet niet te liken, te reageren en te abonneren!

 

 

 

Nouchka Fontijn aanwezig bij martial art event!

Komende zaterdag start de opening van de nationale sportweek. Op zaterdag is er een groot martial arts event in de gymzaal van het Adelbert college. Een groot aantal vechtsport en verdedigings- verenigingen zullen die dag aanwezig zijn. Er zijn tal van demonstraties te zien en clinics te volgen.

Tijdens dit evenement hebben we de eer om olympische zilveren medaillewinnares te mogen ontvangen op ons evenement. Nouchka Fontijn zal aanwezig zijn!! Ze heeft een topprestatie geleverd tijdens het boksen op de olympische spelen in Rio. Wil je haar ook in actie zien?! Wees er dan bij!! Het evenement is gratis. Tot zaterdag!

Lees meer

Met je verkeerde been uit bed stappen, hoe doe je dat? Heb je dan ook een 'juist' been? En hoe is dat dan, als je met je juiste been uit bed stapt?
Tijdens de vertelvoorstelling Het verkeerde been van de koning komen allerlei spreekwoorden en gezegden voorbij. De één wordt letterlijk genomen, de ander zet juist aan tot filosoferen.
Lees meer
Tijdens deze dramales gaat de klas met Ron aan de slag met de onderwerpen die in het toneelstuk naar voren zijn gekomen. Zo gaan we spelen met spreekwoorden, maar ook oefenen met jabber-taal en het spelen van verschillende typetjes, met verschillende emoties.

Doelgroep
Groep 3/4

Groepsgrootte
1 klas per keer

Ruimte
Gym- of speelzaal

Duur
30-45 minuten

Beschikbare data
9-11, 14-11, 15-11, 16-11, 22-11, 23-11, 28-11, 29-11, 30-11, 5-12, 6-12, 7-12, 12-12, 13-12, 14-12, 19-12, 20-12 en 21-12

Inschrijven
Als je van deze les gebruik wilt maken, stuur je een mail naar Ron: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Doe een voorstel op enkele bovengenoemde data, met gewenste tijden erbij. Als er op je school meerdere klassen gebruik willen maken van de les, tel dan 45 minuten per les. Dit is inclusief omwisseltijd.

Deze les wordt door Talentum gratis aangeboden!

Subcategorieƫn

Zoek op de website

Ga naar boven

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker te maken voor onze bezoekers en uw instellingen en voorkeuren te onthouden.