Lees meerHet laatste blok is weer van start! Hierbij gaat Talentum lekker naar buiten.

Lees meer

Lees meerWat is er gedaan in week 3 van blok 4 bij de Buitenbende en Raiders of the sky?

Lees meer

Lees meerVandaag is de tentoonstelling van de activiteiten KUNST! en de Kinder Kunstenaars geopend!! Zeker tot en met januari nog tijdens openingstijden van Raadhuis de Paauw te bezichtigen voor de trap op de begane grond.

Lees meer

Lees meerBlok 2Dit najaar is Talentum gestart met een combinatie van oude vertrouwde activiteiten en een aantal vernieuwende. Maar voor allen geldt, de kinderen zijn met veel plezier aan de slag gegaan! Kijk je mee naar deze terugblik op de eerste week?

Lees meer

Beeldhouwen in het klein, afgelopen maandag bij de Kunstclub! Met grove raspen en vijlen tot het fijnste schuurpapier werd er aan de zachte stenen geschaafd tot deze een mooie vorm hadden. Ieder groefje werd weggepoetst met schuurpapier of zelfs met speciaal gereedschap duidelijker gemaakt. Uiteindelijk werden de kunstwerkjes opgepoetst met was, om ze een mooie glans te geven. Er is hard gewerkt vanmiddag!

We hebben een nieuw record bij de sportinstuif! Afgelopen dinsdag waren er maar liefst 30 kinderen aanwezig. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt om op een leuke en veilige manier met elkaar te sporten en spelen. Het resultaat was een gezellige, vrolijke en vooral sportieve middag. De ouders die meehelpen met opbouwen, opruimen verdienen een groot compliment. Ouders zijn van harte welkom om mee te spelen. En ook voor hen geldt; “niets moet, (bijna)alles mag”

Kersenvlaai én appelvlaai kwam er dinsdag uit de oven bij Gemiva in de Warenar! De Bakbeesten zijn flink in de weer geweest om heerlijke vlaaien te maken: een plakje deeg in de bakvorm, wat gele room over de bodem, de fruitvulling met gelei-suiker daar weer overheen tot net onder de rand… en dan een mooi ‘raster’ van stukjes deeg er op. Hebben jullie ook allemaal zo lekker zitten smullen thuis? Volgende week hebben we nog een lekkere verrassing!

De Metal Heads hebben afgelopen week ontwerpen gemaakt waarbij ze zich konden uitleven met hun favoriete manieren van metaalbewerking. Voor de één was dat solderen, voor de ander blikbewerking en voor weer een ander metaalzagen. Ook kon er dit keer geoefend worden met een elektrische graveerpen, waarmee lijntjes en vormen in metaal getekend kunnen worden; je naam of zo!


Donderdag stond er weer een gezond gerecht op het menu van de Health Kitchen. De kinderen hebben geleerd om bami goreng te maken. Spaanse peper, knoflook, prei, witte kool, rode ui zijn allemaal groenten die je kunt roerbakken in combinatie met bami. Een scheutje ketcap erbij en smullen maar. Stefan heeft de kinderen een spoedcursus “eten met stokjes” gegeven. Dit zorgde voor veel grappige eetmomenten.

Duik in de Duinen begon met waterdiertjes zoeken in de poel van de duintuin van Meijendel. De vangst was onder andere kikkerdril, kikkervisjes, schrijvertjes, libellelarven, poelslakken en wantsen. In de bosjes naast de poel bleken onder iedere stronk ook nog piepkleine kikkertjes en salamanders te wonen. Hopelijk hebben die uiteindelijk allemaal hun huis teruggevonden … Daarna werd het bos rond Meijendel verder verkend en werd er druk in bomen geklommen. Niet iedereen kwam zonder hulp weer naar beneden. (maar wie, dat verklappen we niet!)

Lees meerWe zijn alweer over de helft van Blok 4, en er is weer genoeg te vertellen!

Lees meer

Lees meeralle activiteiten van blok 2 zijn intussen in volle gang.

Lees meer

 

ModderdagInschrijven

SchoolAdviesDienst Wassenaar

Talentum is een onderdeel van SchoolAdviesDienst (SAD) Wassenaar

SAD

Wat vinden de kinderen?

 melaniemichelle

sarah

mees

Wat zeggen deze kids?   Klik hier

egbert

Wat zeggen deze kids? Klik hier

Zoek op de website

Ga naar boven

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker te maken voor onze bezoekers en uw instellingen en voorkeuren te onthouden.