Lees meerHet laatste blok is weer van start! Hierbij gaat Talentum lekker naar buiten.

Lees meer

Lees meerWat is er gedaan in week 3 van blok 4 bij de Buitenbende en Raiders of the sky?

Lees meer

Lees meerVandaag is de tentoonstelling van de activiteiten KUNST! en de Kinder Kunstenaars geopend!! Zeker tot en met januari nog tijdens openingstijden van Raadhuis de Paauw te bezichtigen voor de trap op de begane grond.

Lees meer

Beeldhouwen in het klein, afgelopen maandag bij de Kunstclub! Met grove raspen en vijlen tot het fijnste schuurpapier werd er aan de zachte stenen geschaafd tot deze een mooie vorm hadden. Ieder groefje werd weggepoetst met schuurpapier of zelfs met speciaal gereedschap duidelijker gemaakt. Uiteindelijk werden de kunstwerkjes opgepoetst met was, om ze een mooie glans te geven. Er is hard gewerkt vanmiddag!

We hebben een nieuw record bij de sportinstuif! Afgelopen dinsdag waren er maar liefst 30 kinderen aanwezig. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt om op een leuke en veilige manier met elkaar te sporten en spelen. Het resultaat was een gezellige, vrolijke en vooral sportieve middag. De ouders die meehelpen met opbouwen, opruimen verdienen een groot compliment. Ouders zijn van harte welkom om mee te spelen. En ook voor hen geldt; “niets moet, (bijna)alles mag”

Kersenvlaai én appelvlaai kwam er dinsdag uit de oven bij Gemiva in de Warenar! De Bakbeesten zijn flink in de weer geweest om heerlijke vlaaien te maken: een plakje deeg in de bakvorm, wat gele room over de bodem, de fruitvulling met gelei-suiker daar weer overheen tot net onder de rand… en dan een mooi ‘raster’ van stukjes deeg er op. Hebben jullie ook allemaal zo lekker zitten smullen thuis? Volgende week hebben we nog een lekkere verrassing!

De Metal Heads hebben afgelopen week ontwerpen gemaakt waarbij ze zich konden uitleven met hun favoriete manieren van metaalbewerking. Voor de één was dat solderen, voor de ander blikbewerking en voor weer een ander metaalzagen. Ook kon er dit keer geoefend worden met een elektrische graveerpen, waarmee lijntjes en vormen in metaal getekend kunnen worden; je naam of zo!


Donderdag stond er weer een gezond gerecht op het menu van de Health Kitchen. De kinderen hebben geleerd om bami goreng te maken. Spaanse peper, knoflook, prei, witte kool, rode ui zijn allemaal groenten die je kunt roerbakken in combinatie met bami. Een scheutje ketcap erbij en smullen maar. Stefan heeft de kinderen een spoedcursus “eten met stokjes” gegeven. Dit zorgde voor veel grappige eetmomenten.

Duik in de Duinen begon met waterdiertjes zoeken in de poel van de duintuin van Meijendel. De vangst was onder andere kikkerdril, kikkervisjes, schrijvertjes, libellelarven, poelslakken en wantsen. In de bosjes naast de poel bleken onder iedere stronk ook nog piepkleine kikkertjes en salamanders te wonen. Hopelijk hebben die uiteindelijk allemaal hun huis teruggevonden … Daarna werd het bos rond Meijendel verder verkend en werd er druk in bomen geklommen. Niet iedereen kwam zonder hulp weer naar beneden. (maar wie, dat verklappen we niet!)

Lees meerWe zijn alweer over de helft van Blok 4, en er is weer genoeg te vertellen!

Lees meer

Lees meeralle activiteiten van blok 2 zijn intussen in volle gang.

Lees meer

Vorige week zijn de activiteiten voor het vierde blok met Talentum activiteiten van start gegaan. Per schooljaar zijn er 5 blokken met Talentum activiteiten waar je aan kunt meedoen. Voor alle groepen van het basisonderwijs proberen we een gevarieerd aanbod aan te bieden op het gebied van; Natuur & Recreatie, Techniek & Wetenschap, Kunst & Cultuur, Sport & Spel. Hieronder een kleine greep uit ons assortiment:

Voor de constructie-inloopactiviteit Bouwen Maar was het blijkbaar veel te mooi weer afgelopen maandag. Jammer! Want er hadden torens van spaghetti en marshmallows gebouwd kunnen worden, bouwwerken van play-mais, knikkerbanen van hout, dorpen van blokjes en bouwsels van zuignappen… Hopelijk is het animo volgende week groter!

De Bakbeesten zijn afgelopen dinsdag erg fanatiek aan de slag gegaan met het maken van mozaïekkoekjes. Samen werd deeg gemaakt en de helft hiervan met cacao bruin gemaakt. Na wat uitrollen, snijden en stapelen had iedereen een mooi dambord-motief gemaakt. Hier werden plakjes van sneden en deze gingen meteen de oven in! Wat rook het lekker bij Gemiva in de Warenar! Natuurlijk gingen de koekjes daarna mee naar huis. Eens kijken of er de komende week weer zoiets lekkers uit de oven kan worden getoverd!

Lees meer

Bij de aftrap van de Metal Heads konden de deelnemers eerst oefenen met tangetjes om ijzerdraad mee in ronde of hoekige vormen te buigen. Daarna werd er een start gemaakt met solderen. Als oefening werden er een paar stukjes rood koperdraad aan elkaar gesoldeerd tot b.v. een driehoek. Soms ging het meteen goed, soms duurde het wat langer, maar uiteindelijk bleven alle soldeersels goed vastzitten. Volgende week mag het geleerde toegepast worden bij het maken van een eigen ontwerp!

Lees meer

Vanwege de grote opkomst bij De Sportinstuif in de gymzaal van de St. Bonifaciusschool hebben we besloten om deze daar voort te zetten. Deel dit bericht met alle vaders, moeders en kinderen op de scholen!!! Data: dinsdag 22, 29 maart en 5,12,19 april. Tijden: 15:30 - 17:00 uur. Kosten: €1,- per keer. Voor: groep 1,2,3,4,5,6,7,8 basisonderwijs Wassenaar (groep 1-2 onder begeleiding van een ouder)

Lees meer


Met een aantal nieuwe en een aantal ‘oude’ journalisten is ook de Jeugdredactie weer gestart. Er is opnieuw gekeken naar hoe een redactie werkt en er zijn duidelijke rollen verdeeld. Ook is er weer in groepjes aan de slag gegaan. Er is gekeken naar welke onderwerpen interessant zijn om over te schrijven en aan de slag gegaan met research. Er is zelfs al meteen een interview gepland! Iedere week wordt er een bepaald onderwerp behandelt om ook voor dit blok weer mooie artikelen in de Wassenaarse Krant te publiceren.

Lees meer

Met 18 man werd er woensdag geen Duik in de Duinen genomen maar wel in de bunkers van Rijksdorp! Donkere holen in de grond, sommige met heel veel kamers, anderen met maar 1 (zoals de plas-bunker…), en soms met vleermuizen erin. We zijn alles te weten gekomen over waar ze vroeger voor gebruikt werden, hoe ze gebouwd werden en wat de ‘Atlantic Wall’ precies was. Volgende week nemen we wel een Duik in de Duinen om dáár te speuren naar sporen van de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

Bij de Health Kitchen hebben de kinderen afgelopen woensdag een gezonde maaltijd gekookt. Op het menu stond een gezonde pannenkoek met appelcompote. In plaats van pannenkoekenmeel uit een pak werd volkorentarwemeel gebruikt. Hierin zitten veel meer gezonde voedingsstoffen. In de appelcompote zaten de volgende ingrediënten;
appels met schil, kaneel en honing.

Lees meer

Wat is de snelste sport ter wereld? Met een topsnelheid van 342 km per uur is Badminton het imago van campingsport nu wel ontgroeid. Zelf Michael Schumacher in zijn Ferrari verliest het van de snelheid die een shuttle haalt in een professionele badmintonwedstrijd. Zaterdag was de eerste Kennismakingsles Badminton. Badminton Club Wassenaar verzorgt deze lessen in sporthal de Schulpenwei. Op zaterdag 2 april worden alle kinderen uitgenodigd om te komen kijken bij de clubkampioenschappen. Ben jij snel genoeg om deze sport aan te kunnen?

Lees meer

 

 


duinrell

Inschrijven Blok 1 is begonnen

Wees er snel bij!!!

 

Emoticons

Wat vinden de kinderen?

 melaniemichelle

sarah

mees

Wat zeggen deze kids?   Klik hier

egbert

Wat zeggen deze kids? Klik hier

Zoek op de website

Ga naar boven

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker te maken voor onze bezoekers en uw instellingen en voorkeuren te onthouden.