c_150_150_16777215_00_images_stories_com_form2content_p1_f135_thumbs_Talentum_Wassenaar_raiderszweefvliegen.jpgWeek 4 van Blok 4!
Lees wat er deze week te doen was bij: Health Kitchen, Sportinstuif, raiders of the sky, dansswing en fotofun

Bij Fotofun mocht er in week 4 gestoeid worden met serieuze fototoestellen! Hiertoe waren twee échte fotografen aanwezig van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV). Na een heldere uitleg over diafragma en sluitertijd mochten de kinderen proberen dit zelf toe te passen, en foto’s met de juiste belichting en scherpte-diepte instelling te maken. Mochten er kinderen zijn die van fotografie hun hobby willen maken, stuur dan eens een mailtje naar: www.lafv.nl Bij voldoende belangstelling staan zij ervoor open te kijken of een jeugd-werkgroep een optie zou zijn.

De Raiders mochten dit keer aan de slag met het maken van hun eigen balsa-houten zweefvliegtuigjes. Het was een behoorlijk precies werkje, maar -ondanks een paar afgebroken ‘wingtips’-, was het resultaat geweldig: ze zweefden dat het een lieve lust was!

raiders

Talentum heeft een samenwerkingpartner gevonden in DanSwing. Kinderen uit groep 1-2 maken gedurende 6 weken kennis met verschillende dansstijlen. Dansmix word door zo’n 15 kinderen bezocht. Een paar kinderen vonden het dansen toch niet zo leuk. Dit is nu juist waar de kennismakingslessen voor zijn. Om erachter te komen welke sport bij jou past. Misschien ontdek je dat je een enorm talent hebt voor dansen. Zo niet? Dan zoeken we verder naar iets wat beter bij jou past.

Veel ouders en kinderen hadden gevraagd of de sportinstuif bij mooi weer in plaats van in de gymzaal op het schoolplein kon plaatsvinden. Talentum’s motto is; “u vraag wij draaien” De afgelopen 2 instuiven waren we buiten te vinden. Hockey, voetbal, tennis, frisbee enz. De opa van één van onze vaste deelnemers heeft ook een balletje meegetrapt. Als afsluiting hebben de kinderen een waterspel met plantenspuiten gespeelt.

De Health Kitchen is een groot succes. Kinderen uit groep 6-7-8 leren elke week van Stefan hoe ze een gezond gerecht kunnen koken. Een pannenkoek van volkorentarwemeel met appelcompote, een couscous salade, bami goreng met roerbakgroente, een home made hamburger. Wat we volgende week gaan koken is nog een verrassing.  

health.jpg

 

fotofun.jpg

Quizzzzzzzz vraag

Je kan me niet zien, maar als je weet wat ik ben dan ben ik het niet meer. Rara wat ben ik?

Antwoord: Een geheim!

De mop van deze maand

Een dame van rond de 75 jaar rijdt met haar splinternieuwe Ferrari op de A67 ongeveer 66 km/h. Een stel agenten in een politie busje merken dit op en zetten de dame bij de eerstvolgende afrit aan de kant. Eén van de agenten stapt uit, loopt naar de Ferrari en vraagt de dame haar raampje naar beneden te doen. De agent ziet dat er een bejaarde dame achter het stuur zit en vraagt: “Mevrouw, u rijdt hier op een snelweg en de minimum snelheid is hier 80 km/h…” “Is dat zo?” vraagt de dame, “Ik zag een stukje terug een bord met A67 en nam aan dat ik hier maar 67 mocht rijden!”. Naast de dame zit een oud manneke te rillen als een rietje. De politieagent is zichtbaar geamuseerd door de situatie en zegt: “Wat is er meneer? Gaat het wat te snel voor u?”. De oude man snauwt: “Wil je alsjeblieft je mond houden, we komen net van de N219 !!! ” .Meer moppen: http://www.debestemoppen.nl

Twee slakken staan bij een zebrapad zegt de een tegen de ander: 'Zullen we nu maar oversteken?' Zegt de ander: 'Nee, ben je gek? Over een uur komt de bus al!


engelsevlag

SchoolAdviesDienst Wassenaar

Talentum is een onderdeel van SchoolAdviesDienst (SAD) Wassenaar

SAD

Wat vinden de kinderen?

 melaniemichelle

sarah

mees

Wat zeggen deze kids?   Klik hier

egbert

Wat zeggen deze kids? Klik hier

Zoek op de website

Go to top

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker te maken voor onze bezoekers en uw instellingen en voorkeuren te onthouden.