Artikelindex

Het team van Talentum!

Ons team van combinatiefunctionarissen bestaat uit... 

Ron Smits - Kunst en Cultuur
Sophie Vrolijk - Kunst en Cultuur 
Inge Roest - Natuur en Duurzaamheid, Techniek en Wetenschap
Stefan Lindgreen - Sport en Gezondheid

 

 


Ron Smits, combinatiefunctionaris Kunst en Cultuur

 smiley ron

"De enige persoon waar je jezelf mee zou moeten vergelijken, is de persoon die je hiervoor was"

Mijn naam is Ron Smits, Combinatiefunctionaris Kunst en Cultuur. Je zult mij vooral bezig zien met muziek en theater, maar ook zeker met zang, dans en beeldende kunst. Al op jonge leeftijd werd ik meegenomen in een aantal creatieve hobby’s, waarin ik me door enorm veel ervaring heb weten te specialiseren.

Ik speel sinds 1995 toneel en ben in 2008 begonnen met het schrijven en regisseren van toneelstukken. Inmiddels heb ik in zo’n 30 toneelstukken gespeeld en heb ik er 10 zelf geschreven en geregisseerd. Daarbij was ik volop betrokken bij decorbouw, het maken van rekwisieten en kostuums, grimeren en het voorbereiden (en soms bedienen) van de theatertechniek.
In 2001 had ik mijn eerste pianoles en kort daarop begon ik ook met gitaarspelen. Al snel had ik de smaak te pakken en ging ik met anderen samen spelen. Eerst in gelegenheidsbandjes, daarna in projectbands, orkestbegeleiding en twee vaste bands, waarmee ik bijna ieder weekend op het podium stond.
De laatste jaren ben ik naast muziek en theater ook erg veel bezig met dans. Ik reis de hele wereld rond om zowel workshops te krijgen als te geven in een aantal dansstijlen uit de Roaring Twenties. Hiernaast geef ik les bij Key Town Swing in Leiden.

Na een opleiding tot Ambachtelijk Brood- en Banketbakker en een kort uitstapje naar de opleiding Docent Consumptieve Beroepen ben ik uiteindelijk de opleiding Social Work gaan doen. Hier lag mijn focus vooral op het werken met jongeren, waarbij de methodiek Talentcoaching - het ondersteunen van de ontwikkeling van talenten en vaardigheden - voor mij het belangrijkst was. Later kwamen hier aan bijscholing nog het omgaan met uitdagend gedrag en verschillende cursussen op het gebied van theater en muziek bij. Ook ben ik me bij Talentum, in eerste instantie uit noodzaak, gaan verdiepen en specialiseren in websites coderen en digitaal ontwerpen.
De jaren voor ik bij Talentum begon, heb ik onder andere gewerkt op de kinderopvang en buitenschoolse opvang, als muziek- en theaterdocent bij een Centrum voor de Kunsten en in het jeugd- en jongerenwerk. Daarnaast ben ik nog vijf jaar lang Welpen-leiding geweest bij Scouting.

In mijn lessen ligt mijn focus altijd op het creatieve proces, waarbij voor mij improvisatie en veel kunnen uitproberen het belangrijkst zijn.

 


 Sophie Vrolijk, combinatiefunctionaris Kunst en Cultuur

sophie

Mijn naam is Sophie Vrolijk, ik ben net als Ron Combinatiefunctionaris Kunst en Cultuur bij Talentum.

Even een kort voorstel rondje! Tien jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de Koninklijke Kunstacademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daar heb ik de studie Textiel en Mode gedaan. Mijn voorliefde voor mode zal zeker terug te zien in de activiteiten die ik ga geven. Na een tijdje in de mode te hebben gewerkt ben ik ook de docenten opleiding gaan doen om na deze studie les te gaan geven op de middelbare school. Ik gaf les in verschillende soorten vakken. Tekenen, handvaardigheid en informatietechnologie & mediavormgeving waren mijn specialiteit.

Ik hou zelf erg van afwisseling en ben naast het lesgeven altijd bezig geweest met mijn eigen kunst! Ik vind het heerlijk om te schilderen en tekenen in mijn eigen atelier in Leiden, waar ik ook regelmatig workshops geef! Om hier steeds beter in te worden volg ik zo nu een dan een cursus en ga ik er veel op uit. Door goed te kijken en veel te maken word je vanzelf beter. 

Ik hoop bij Talentum zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor verschillende soorten kunstvormen. Ik denk dat je door veel verschillende dingen uit te proberen er vanzelf achter komt wat je leuk vindt en waar je goed in bent. En als je dan eenmaal iets gevonden hebt wat je leuk vindt dan is het goed om dit veel te doen. Want je kan alleen maar beter in iets worden door het veel te doen!!

 


Inge Roest, combinatiefunctionaris Natuur en Duurzaamheid, Techniek en Wetenschap

smiley inge

 "Wees jezelf er zijn al zoveel anderen...."

Na een studie Vertaalwetenschap Frans, vertrok ik in 1985 voor een jaar backpacken naar Australië. Een jaar rondtrekken en cowboy spelen later, kon het vooruitzicht om mijn dagen te slijten achter een bureau met dikke woordenboeken (niks laptop in die tijd), me opeens niet meer zo bekoren. Gelukkig kon ik aan de slag als hulpverlener bij de ANWB Alarmcentrale, wat in die tijd nog een behoorlijk avontuurlijke functie was. Zo werd je regelmatig op pad gestuurd om, samen met een verpleegkundige, patiënten op te halen uit allerlei landen, en werd je uitgezonden naar steunpunten als Innsbruck en Lyon.

Na een aantal jaren als hulverlener maakte ik de overstap naar de Wegenwacht, waar ik als teammanager een groep wegenwachten in en om Amsterdam onder mijn hoede had. Een leuke tijd, waarbij ik regelmatig met de wegenwacht op stap ging en gaandeweg nog aardig wat praktische auto-technische kennis opdeed.

In 2007 besloot ik het ‘stuur’ om te gooien en startte ik met een opleiding aan de Pabo, die ik in 2009 afrondde. Tijdens mijn studie kwam ik er achter dat ik het meeste plezier en voldoening haalde uit het (inter)actief aan de slag gaan met vakken als aardrijkskunde, biologie en techniek, en met het kinderen bewust maken van de samenhang tussen deze en andere  vakgebieden. Het waren dan ook vooral dit soort lessen waarin ik mijn ei kwijt kon.

In mijn vrije tijd was ik intussen actief als gastdocent voor het Wereld Natuur Fonds, bij Staatsbosbeheer en bij de kinderboerderij in Voorschoten. Toen de vacature voor combinatiefunctionaris Natuur, Techniek en Wetenschap bij Talentum langskwam, kon ik me dan ook nauwelijks voorstellen dat er nog een keer een functie langs zou komen waar ik me meer op mijn plek zou voelen dan in deze!

 


Stefan Lindgreen, combinatiefunctionaris Sport en Gezondheid

 smiley stefan

Mijn passies in het leven zijn; Reizen, Sporten en Koken

Reizen met een rugzak door verschillende landen (Backpacken) heeft mij zoveel leuke verhalen en contacten opgeleverd. Ik vind het een uitdaging om het onbekende te verkennen en ontdekken. Daarom reis ik het liefst naar plaatsen die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme.

Sporten is altijd een deel van mijn leven geweest. Ik heb veel verschillende sporten beoefend maar vechtsporten zijn altijd wel ruim aanwezig geweest in dit geheel. Vaak roepen deze sporten een agressief beeld op mij mensen. Ik heb ervaren dat door vechtsporten je jezelf juist beter leert beheersen, op jezelf te vertrouwen en niet op te geven maar door te zetten, discipline en respect voor anderen. Deze kwaliteiten komen niet alleen van pas bij het sporten maar ook in het dagelijks leven.

Koken vind ik leuk omdat je oneindig kan varieren met ingredienten en gerechten uit verschillende landen. Koken is een vaardigheid waarbij je creatief moet denken en improviseren met wat je hebt liggen. Ik probeer niet alleen om lekker maar ook om gezond te koken voor vrienden en familie.

Wat zijn jouw passies? Wat vind je leuk? Vaak zijn dit de dingen waar je goed in bent, waar je talent voor hebt.  Iedereen heeft talenten maar niet iedereen heeft zijn/haar talenten al ontdekt. Hierdoor kan je het gevoel hebben dat je weinig waard bent. Je kan je dan waarde-loos voelen. Als je een talent of passie van jezelf ontdekt dan geeft dat je een gevoel van waarde en voel je jezelf dus waarde-vol. Ik wil mijn passies met de jeugd van Wassenaar delen en hen helpen om hun talenten te ontdekken. Mijn garantie is dat je daar gelukkiger van wordtZoek op de website

Ga naar boven

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker te maken voor onze bezoekers en uw instellingen en voorkeuren te onthouden.