Artikelindex

Het team van Talentum!

Ons team van combinatiefunctionarissen bestaat uit... 

Ron Smits - Kunst en Cultuur
Sophie Vrolijk - Kunst en Cultuur 
Inge Roest - Natuur en Duurzaamheid, Techniek en Wetenschap
Stefan Lindgreen - Sport en Gezondheid
Vincent Lépinasse - Coördinator Talentum

 

 

 


Vincent Lépinasse, coördinator Talentum

smiley vincent


Ron Smits, combinatiefunctionaris Kunst en Cultuur

 smiley ron

"De enige persoon waar je jezelf mee zou moeten vergelijken, is de persoon die je hiervoor was"

Mijn naam is Ron Smits, Combinatiefunctionaris Kunst en Cultuur. Je zult mij vooral bezig zien met muziek en theater, maar ook zeker met zang, dans en beeldende kunst. Al op jonge leeftijd werd ik meegenomen in een aantal creatieve hobby’s, waarin ik me door enorm veel ervaring heb weten te specialiseren.

Ik speel sinds 1995 toneel en ben in 2008 begonnen met het schrijven en regisseren van toneelstukken. Inmiddels heb ik in zo’n 30 toneelstukken gespeeld en heb ik er 10 zelf geschreven en geregisseerd.

In 2001 had ik mijn eerste pianoles en kort daarop begon ik ook met gitaarspelen. Al snel had ik de smaak te pakken en ging ik met anderen samen spelen. Eerst in gelegenheidsbandjes, daarna in projectbands, orkestbegeleiding en twee vaste bands. Met één daarvan treed ik nog regelmatig op.

De laatste jaren ben ik naast muziek en theater ook erg veel bezig met dans. Ik reis hiervoor de hele wereld rond om lessen en workshops te krijgen van de allerbesten, steeds op zoek naar grotere uitdagingen.

Na een opleiding tot Ambachtelijk Brood- en Banketbakker en een kort uitstapje naar de opleiding Docent Consumptieve Beroepen ben ik uiteindelijk de opleiding Social Work gaan doen. Hier lag mijn focus vooral op het werken met jongeren, waarbij de methodiek Talentcoaching - het ondersteunen van talentontwikkeling - voor mij het belangrijkst was. Later kwamen hier aan bijscholing nog het omgaan met uitdagend gedrag en verschillende cursussen op het gebied van theater en muziek bij.

De afgelopen jaren heb ik onder andere gewerkt op de kinderopvang en buitenschoolse opvang,  als muziek- en theaterdocent bij een Centrum voor de Kunsten en in het jeugd- en jongerenwerk. Daarnaast ben ik nog vijf jaar lang Welpen-leiding geweest bij Scouting.

En dan nu mijn nieuwe uitdaging: Talentum Wassenaar!

 


 Sophie Vrolijk, combinatiefunctionaris Kunst en Cultuur

sophie

Mijn naam is Sophie Vrolijk, ik ben net als Ron Combinatiefunctionaris Kunst en Cultuur bij Talentum.

Even een kort voorstel rondje! Tien jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de Koninklijke Kunstacademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daar heb ik de studie Textiel en Mode gedaan. Mijn voorliefde voor mode zal zeker terug te zien in de activiteiten die ik ga geven. Na een tijdje in de mode te hebben gewerkt ben ik ook de docenten opleiding gaan doen om na deze studie les te gaan geven op de middelbare school. Ik gaf les in verschillende soorten vakken. Tekenen, handvaardigheid en informatietechnologie & mediavormgeving waren mijn specialiteit.

Ik hou zelf erg van afwisseling en ben naast het lesgeven altijd bezig geweest met mijn eigen kunst! Ik vind het heerlijk om te schilderen en tekenen in mijn eigen atelier in Leiden! Om hier steeds beter in te worden volg ik zo nu een dan een cursus en ga ik er veel op uit. Door goed te kijken en veel te maken word je vanzelf beter. 

Ik hoop bij Talentum zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor verschillende soorten kunstvormen. Ik denk dat je door veel verschillende dingen uit te proberen er vanzelf achter komt wat je leuk vindt en waar je goed in bent. En als je dan eenmaal iets gevonden hebt wat je leuk vindt dan is het goed om dit veel te doen. Want je kan alleen maar beter in iets worden door het veel te doen!!

 


Inge Roest, combinatiefunctionaris Natuur en Duurzaamheid, Techniek en Wetenschap

smiley inge

 "Wees jezelf er zijn al zoveel anderen...."

Na een studie Vertaalwetenschap Frans, vertrok ik in 1985 voor een jaar backpacken naar Australië. Een jaar rondtrekken en cowboy spelen later, kon het vooruitzicht om mijn dagen te slijten achter een bureau met dikke woordenboeken (niks laptop in die tijd), me opeens niet meer zo bekoren. Gelukkig kon ik aan de slag als hulpverlener bij de ANWB Alarmcentrale, wat in die tijd nog een behoorlijk avontuurlijke functie was. Zo werd je regelmatig op pad gestuurd om, samen met een verpleegkundige, patiënten op te halen uit allerlei landen, en werd je uitgezonden naar steunpunten als Innsbruck en Lyon.

Na een aantal jaren als hulverlener maakte ik de overstap naar de Wegenwacht, waar ik als teammanager een groep wegenwachten in en om Amsterdam onder mijn hoede had. Een leuke tijd, waarbij ik regelmatig met de wegenwacht op stap ging en gaandeweg nog aardig wat praktische auto-technische kennis opdeed.

In 2007 besloot ik het ‘stuur’ om te gooien en startte ik met een opleiding aan de Pabo, die ik in 2009 afrondde. Tijdens mijn studie kwam ik er achter dat ik het meeste plezier en voldoening haalde uit het (inter)actief aan de slag gaan met vakken als aardrijkskunde, biologie en techniek, en met het kinderen bewust maken van de samenhang tussen deze en andere  vakgebieden. Het waren dan ook vooral dit soort lessen waarin ik mijn ei kwijt kon.

In mijn vrije tijd was ik intussen actief als gastdocent voor het Wereld Natuur Fonds, bij Staatsbosbeheer en bij de kinderboerderij in Voorschoten. Toen de vacature voor combinatiefunctionaris Natuur, Techniek en Wetenschap bij Talentum langskwam, kon ik me dan ook nauwelijks voorstellen dat er nog een keer een functie langs zou komen waar ik me meer op mijn plek zou voelen dan in deze!

 


Stefan Lindgreen, combinatiefunctionaris Sport en Gezondheid

 smiley stefan

Mijn passies in het leven zijn; reizen, sporten, koken en lekker eten. Backpacken (met een rugzak rondreizen door verschillende landen) heeft mij zoveel leuke ervaringen, verhalen en contacten opgeleverd. Ik vind het een uitdaging om het onbekende te verkennen en ontdekken. Het liefst reis ik naar plaatsen die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Ik heb veel verschillende sporten beoefend maar zelfverdediging sporten zijn altijd wel ruim aanwezig geweest in dit geheel. Na het behalen van mijn 1e dan graad karate heb ik naast mijn werk lesgegeven aan jeugd en volwassenen. Koken/eten is voor mij niet enkel een primaire levensbehoefte maar ook een belangrijk ritueel. Ik geniet ervan om een andere keuken uit te proberen of om nieuwe gerechten te bereiden. Ik vind het leuk om voor vrienden of familie te koken en daarna gezellig samen te eten. 


Veel mensen worstelen met de vraag wat ze willen. Als je dit niet weet dan kan je het gevoel hebben dat je geen waarde hebt. Je voelt je dan dus letterlijk waarde-loos. Ik spreek uit eigen ervaring. Na het voortgezet onderwijs wist ik niet wat ik wilde. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd (economie/administratie en optometrie) Na een jaar gewerkt te hebben bij een opticien kwam ik tot de conclusie dat ik hier niet gelukkig van werd. Het was tijd was om het roer om te gooien. Ik heb ontslag genomen en ben gaan doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.

Na gewerkt te hebben als reisleider in Spanje heb ik een sportopleiding afgerond. Hierna heb ik gewerkt als; outdoor instructeur in Duitsland, sportdocent bij de politie, kajak instructeur in Frankrijk en sportcoördinator. Nu staat mij een nieuwe (sportieve) uitdaging te wachten; Combinatiefunctionaris sport en spel te Wassenaar

Wat wil ik/wat vind ik leuk? Vaak zijn dit de dingen waar je goed in bent, waar je talent of een passie voor hebt. Maar hoe kom je hier achter? Ik wil mijn passie voor sport delen met de jeugd en jongeren in Wassenaar en hen helpen om hun (sportieve)talenten te ontdekken. Als je een talent of passie van jezelf ontdekt dan geeft dat je een gevoel van waarde en voel je jezelf dus waarde-vol. Mijn garantie aan jullie is dat je daar gelukkiger van wordt.

Zoek op de website

Ga naar boven

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker te maken voor onze bezoekers en uw instellingen en voorkeuren te onthouden.